form_01.jpg
 

- Palya Bea és zenekara


"A zene a mi zenénk. Ültünk sokat ezzel az öt csodás férfizenésszel a próbateremben, és hosszú idő alatt kiforrtak ezek a dalok. Várjuk már, hogy hallgassátok."

Palya Bea zenekari formációjának törzsanyagát a 2014-es Nő és a 2016-ban megjelent Tovább Nő című lemez dalai adják. A repertoárból nem hiányozhat a Szabadon, a Két világ vagy a Szaladós. Tovább a két évvel ezelőtt megjelent, nagy sikerű Nő című lemez által megkezdett úton, Palya Bea új lemezével folytatja az önmaga által teremtett hagyományt. Mindannyiunkról énekel, miközben önmaga kérdéseit boncolgatja; mindenkitől kérdez, miközben önmagának teszi föl a legfontosabb kérdéseket.

A zenekar tagjai:

  • Palya Bea – ének, sansula, tapan, televi
  • Bodoczki Ernő – nagybőgő
  • Czirják Tamás – dob, ütőhangszerek
  • Gerzson János – oud, buzuki, hegedű
  • Szokolay Dongó Balázs – fúvós hangszerek
  • Ifj. Tóth István – gitár
form_04.jpg

- Duóműsor Ifj. Tóth Istvánnal


A duózás ötlete Bea új zenekarának kapcsán forrott ki, mely formációban Ifj. Tóth István – a Montreux-i Gitárverseny különdíjasa - gitárművészként működik közre.

"Pistivel jó zenélni, minden idegszálával és minden húrjával rám hangolódik. A játéka olykor gyengéd, máskor férfiasan szilárd, biztos, készséges, s ettől én még nőiesebb tudok lenni. A repertoárunkban vannak számok az új és a régebbi lemezeimről, de játszuk francia és spanyol dalokat is. Ha már most ilyen örömteli ez a felállás, el sem tudom képzelni, mi vár még ránk..."

Közreműködik: Ifj. Tóth István - gitár

 
form_05.jpg
 

- Altatok - családi gyerekkoncert


A koncertek törzsanyagát Bea Altatok című lemeze adja.

“Az ötlet, hogy altatókat írjak, már nagyon régi, sok dalkezdemény hevert papíron, gépben. De a lendületet, hogy az Altatok megszülessen, a hasamban rúgicsáló kislányom adta. Szenvedélyes inspiráció volt ez.

Ennek ellenére az Altatok nem gyereklemez, inkább családi. Írtam “felnőttesebb” és “gyerekesebb” dalokat is, melyek a lélek belső tájaira is elvezetnek minket: nemcsak az altatásról szólnak, hanem általában az intimitásról és a gyengédségről. Mindezt humorral és közös énekléssel adom tovább kicsiknek és nagyoknak.”


Közreműködik: Gerzson János - oud, buzuki, vokál

form_02.jpg

- Duóműsor Szokolay Dongó Balázzsal


„A duózás nekem a zenésztársammal való legmélyebb találkozás lehetősége. Dongó már több mint tíz éve van mellettem. A színpadon zenélünk is, ugyanakkor egy képet is festünk a köztünk lévő mély barátság színeiből, újra meg újra, és a festmény mindannyiszor meglepetés lesz nekünk is.

Koncertjeink népzenei ihletettségűek, de engedjük az adott pillanatnak, hogy változtasson rajtunk, és a zenén, amit játszunk. Személyes népzene ez, nincs kétszer ugyanúgy eljátszott dal, mindig keressük azt, hogy hogyan hívhatjuk játékra a másikat. Énekhang és fúvóshangszerek: nagyon szeretem ezt a kettőst.”


Közreműködik: Szokolay Dongó Balázs - fúvós hangszerek

 
hir-3.jpg
 

Egyszálének - Palya Bea szólóban


„Koncert, ahol nincs semmi más, csak a hangom, meg ami belül van. A legnagyobb kihívás, hiszen minden látszik, minden hallszik.

Olyan dalokat énekelek ebben az anyagban, amelyek visszavezetnek nemcsak a zenei gyökereimhez, de apámhoz, anyámhoz, nagyapámhoz, szerelmeimhez is utat vágnak, újra és újra, mindig másképp. A népdalok régi kedvenceim, titkos kincset rejtő ékes kövek. A saját dalok pedig az úton járva születtek.
Mennyi helyen jártam, mennyi mindent láttam, mennyi érzést éreztem… Dalokba csomagolom mindezt, jó mélyről fölénekelem, amit még én is alig tudok.