Back to All Events

Nappali dalok - családi koncert - lemezbemutató az Akváriumban

  • Akvárium Klub 12 Erzsébet tér Budapest, 1051 Hungary (map)

Jegyek: http://akvariumklub.hu/programok/2016-11-06/palya-bea-nappali-dalok-csaladi-koncert

A Nappali dalok nemcsak a legújabb, várva várt Palya Bea számokat bemutató lemez, hanem egy életérzést bemutató könyv is, ami segítséget nyújt ahhoz, hogy a lakást családi játszótérré, a hétköznapokat pedig zenei ünneppé varázsolhassuk.

„Ha berakok egy zenét, és a család tagjaival elkezdünk táncolni a nappaliban, miután mindenki megérkezett a saját világából, sokkal könnyebb az egymásra hangolódás. Ezért olyan dalokat írtam, amelyek az átmeneteket segítik, pulzáló, táncra késztető ritmusokkal, szép ívű, otthonosan csengő dallamokkal. Figyeltem a hangokat: melyik térben mi szól, milyen hétköznapi hang válhat zenévé. Így lett dallá a húsklopfolás, a porszívózás, a mosás, a fogmosás, a kávégép berregése, vagy a kerti hintaágy nyikorgása. Ahogy a szavakkal és a dallamokkal játszottam, azt vettem észre, hogy már nem nyűg a házimunka, mindenben dallamot és ritmust, a játék lehetőségét fedeztem fel. És ez a játékos hangulat elkezdett szétterjedni a lakásban.

A lemez önmagában is használható: hallgassátok, táncoljatok rá, élvezzétek a dalokat mindenhol.

A könyvben nemcsak dalokat, de játékokat is találtok, melyek közül sok kapcsolódik a dalokhoz. És vigyázat, nehogy tökéletesen akarjátok csinálni! A könnyed hangulat, a közös játék, a dolog élvezete a fontos. A gyerekeinknek ennél többet nem is adhatunk: a felszabadult, közös zenélés, éneklés, játék örömét.

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai népek zenéje is. Bea leginkább saját dalait énekli, és ez nincs másképp tizenkettedik szólólemezén, A Nappali dalokon sem.

JEGYEK:
0-3 éves korig: ingyenes
Elővételes gyermekjegy ( 3-14 éves korig): 1500 Ft
Elővételes felnőtt jegy (14 éves kor felett): 2500 Ft
Elővételes családi jegy ( 2 felnőtt, 2 gyerek): 6000 Ft

Normál gyermekjegy ( 3-14 éves korig): 2000 Ft
Normál felnőtt jegy (14 éves kor felett): 3000 Ft
Normál családi jegy ( 2 felnőtt, 2 gyerek): 7000 Ft

Minden jegytípus árából levásárolható 800 Ft a helyszínen, a Nappali dalok című könyvlemez vásárlásakor. Egy könyvlemez vásárlásánál összesen egy darab jegy kedvezménye érvényesíthető.