Back to All Events

Szenvedélyem, a zene - matinékoncert kicsiknek és nagyoknak a Müpában

  • Művészetek Palotája Budapest Komor Marcell utca 1. Magyarország (map)

A Matinékoncertek 2016 őszén induló sorozatában a művészeti élet ismert szereplői tesznek személyes zenés vallomást arról a szenvedélyről, amely saját műfajukhoz, a zene általuk művelt területéhez fűzi őket. Nem titkolt szándékuk, hogy a közönség soraiban ülő gyerekeket és felnőtteket is minél inkább megérintse mindaz, amiről e találkozások alkalmával beszélnek, amihez ők maguk szenvedélyesen kötődnek.


„Ebben az előadásban azt szeretném megmutatni a gyerekeknek és családjaiknak, hogyan dolgozom, hogyan születik a dal, szeretném őket bevonni a dalszerzés izgalmas, mágikus világába. Az utóbbi húsz évben rendszeresen tartok rendhagyó énekórákat, dolgozom ezzel a korosztállyal is, az így szerzett tapasztalataimat használom majd. A hangulat oldott lesz a színpadon, megtelik élettel, hangokkal és szavakkal. A Müpa nagyterme akusztikus játszótérré alakul át, a dal, a ritmus, a szavak hidat vernek közöttünk. Azt is meg szeretném mutatni, hogy milyen hatalmas öröm rejlik az alkotásban, milyen izgalmas dolog, amikor valami éppen megszületik.” (Palya Bea)

Az előadás előtt 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes zene- és drámapedagógiai foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat, illetve egyéni jelentkezőket várunk.
Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. 
(A foglalkozást minimum 6 főnek tartjuk meg.)
Korosztály: 10-14 év

 

Közreműködők:

Horváth Kristóf „Színész Bob”

Ifj. Tóth István - gitár

Gerzson János - ének, ud, buzuki, ütőhangszerek

Szokolay Dongó Balázs - szaxofon, furulya

Bodoczki Ernő - nagybőgő

Czirják Tamás - dob, ütőhangszerek

Jakab Márk - beszélgetőtárs

Alkotó:

Harangi Mária, Romvári Gergely - rendező