Back to All Events

Orientale Lumen - a Kelet világossága - koncert a Szent Efrém Férfikarral, vendég: Palya Bea

  • Szent István Bazilika 1 Szent István tér Budapest, 1051 Hungary (map)

Orientale Lumen - Kelet világossága 2017 +

A tizenöt éves születésnapját ünneplő Szent Efrém Férfikar hatodik Orientale lumen sorozatát rendezi meg 2017-ben a budapesti Szent István Bazilikában. A teltházas koncertek, a pozitív vélemények az egyedi és különleges programokról, a vendégként fellépő nemzetközi hírű szólisták és együttesek mind arra ösztönzik a férfikart, hogy a következő évben is folytassa a mára a budapesti hangversenyélet egyik legkülönlegesebb és leglátogatottabb sorozatává érett Orientale lumen-t.

Az elmúlt évadokban különleges vendégeink között volt Sebestyén Márta, Jevgenyij Nyesztyerenko, Nektaria Karantzi, Marie Keyrouz nővér, Kocsis Fülöp püspök, a Moszkvai Pátriarkátus Ortodox Férfikara, a Pozsareváci Barilli Nőikar, az Optina pustyn Vladimir Millerrel, a Lautitia Kóruscsalád vagy Abeer Nehme libanoni énekesnő. A Szent Efrém Férfikar és sztárvendégei a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozícióit mutatják meg a sorozatban.


A hatodik évad egyrészt folytatja már jól körvonalazódó utat, másrészt újdonságokkal is szolgál. A jubileumi év sorozatának koncertjei Afrika, Ázsia és Európa szakrális zenei hagyományait fűzik dallamokká, merítenek a mediterráneum, a szláv világ és a Kárpát-medence zenei tradícióiból, továbbá áprilisi vendégünk, az Iberi Férfikar a világon egyedülálló grúz férfikari örökségéből ad ízelítőt.
Vendégeink lesznek: Sipos Mihály, a Muzsikás együttes primáriusa; Iberi Férfikar Buba Murghulia vezetésével, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs.