Back to All Events

Palya Bea előadása a Feldmár Intézet Nyári Egyetemén

  • Feldmár Nyári Egyetem Bátonyterenye (map)

Én a kapcsolatért zenélek. Dalokkal építek hidat. 

A dal életeket képes megváltoztatni. A legerősebb üzenetközvetítő forma, verbális, így hat az elmére is, ugyanakkor ezek énekelt szavak, a zene pedig képes a zsigerekbe hatolni, belenyúlni a lélekbe. A dal képes összekapcsolni embereket, képes közösséget építeni.

A dalban megosztott történetekkel egy törzs tagjává váltam. A dalokról közönségem azt jelzi vissza: aha! én is pont így, én is hasonlóképp.

A lelkem legmélyebb bugyraiba járok le dalnak való anyagért, de néha olyan helyre jutok, amely nagy valószínűséggel már valami közös tudattalan réteg. Csak így lehetséges az, hogy az ott talált témák közösek, már nemcsak az enyémek: ki ne gondolkodott volna a  generációs láncban lévő erőről, arról, hogy mit hagytak ránk az ősienk és lehet-e ezen változtatni, anyaviszonyról, apaviszonyról, pozitiv és negatív testképről, azaz arról, hogy tetszik-e a tükrömben látott kép, flörtről, exekről, beavatódásról, szexualitásról, szabadságról, a szavak nélküli érzéki viszonyról, amely két szerelmest, vagy akár szülőt és gyermeket köt össze, szülésről, születésről, halálról.

A dalszerzéshez kell egy nagy adag bátorság is. Főként egy olyan dalszerzői mezőn sétálgatva, ahol alig vannak nők, mint például a magyar... 

Earlier Event: June 24
Palya Bea zenekari koncertje
Later Event: July 26
Palya Bea és zenekara