Back to All Events

Nyárzáró Palya Bea koncert a Kobuciban

Palya Bea nyárzáró koncertje!

Év elején Palya Bea életet adott második kislányának, Panninak. A kistestvér érkezése miatt idén kevesebb alkalommal áll színpadra az énekes-dalszerző, ám a nyarat ezúttal is a Kobuciban búcsúztatja legnépszerűbb dalaival.

A zenekari formációk törzsanyagát a 2014-ben megjelent és nagyon hamar sikeressé vált Nő, valamint a 2016 márciusában megjelent Tovább Nő című lemez dalai adják. A repertoárból nem hiányozhat a legnagyobb Youtube nézettséget elért és a rádiók által is előszeretettel játszott Szabadon, a koncertek közönségét transzba ejtő Suttognak a vének, az új lemezről hamar kedvenccé vált Két világ, a pozitív testképet humorral megéneklő Tükör, az exeknek köszönetet mondó, slam-poetry-rokon Exek, vagy a magával ragadó Szaladós. De újabb, sehol máshol nem hallható szerzemények is elhangoznak, mint az Édesbús teher.

"A kislányaim születésével lett egy új életem, óvatosan kezdtem el lépkedni ezen az ösvényen, amely egyszerre az anyáé, a szeretőé, az énekes-dalszerzőé. A lemezek megírásakor a dalok lettek az útjelzőim, segítettek megtalálni, ki is vagyok én ebben az új szakaszban. Lili és Panni növekedésével és az én teljesedésemmel együtt pedig sok kérdés és kétely eltűnt.
A zenei nyelv, amely e dalokat röpteti, Kelet és Nyugat közt folyton utazgatva születik. Ott van benne a magyar, bolgár, cigány, zsidó zenei hagyomány, az indiai és afrikai hallásélmények, de ott van benne az európai középkori muzsika, a jazz és más improvizált zenék is, meg az is, amit a nagy dalíró egyéniségektől tanultam. Nagyszerű zenésztársaim is hozzák a maguk személyes zenei hagyományait. Kísérletezünk, mellkast ütünk, több szólamban énekelünk, mondókázunk, sustorgunk, kiabálunk, újra hangszerhez nyúlunk, játszunk és nevetünk. Én ennek az öt delejes férfinek a támaszától csak még teljesebb nővé váltam. Remélem, sikerült vágyaitokat felkorbácsolnom, birizgálni az érzék-és más szerveitek, különös tekintettel a fületekre és a szívetekre…"
 (Palya Bea)

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 2500 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 3000 Ft-os áron kaphatóak.

http://kobuci.hu/programok/palya_bea_468

Later Event: October 4
Heroikon Nemzetközi Konferencia